Roláda s králičím masem a čabajkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500-600 g mletého míchaného masa (hovězí + vepřové)
- 200 g králičího masa (i více, pokud máme) případně i s kouskem sádla
- 1 čabajka (nebo jiná podobně kořeněná klobása)
- 150 g paprikového točeného (nebo jiného měkkého) paprikového salámu
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 4 stroužky česneku
- 2 malá vejce
- 1 - 2 lžíce solamylu
- hladká mouka
- 1-2 dl mléka nebo vody
Postup Roláda s králičím masem a čabajkou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso rozdělíme na dva nestejné díly, do prvního - většího dílu - vmícháme umleté králičí maso, přidáme 2/3 mléka, pepř, 2 stroužky utřeného česneku, osolíme, přidáme 1 malé vejce a mouku, propracujeme a podle potřeby ještě zahustíme solamylem, dobře prohněteme a necháme zakryté do druhého dne stát v lednici.
Do menšího dílu mletého masa přidáme zbylé mléko a vejce (nebo jen bílek), mletou čabajku a mletý nebo drobně nakrájený paprikový salám, česnek, lžíci sladké mleté papriky, trochu solamylu, případně zahustíme ještě strouhankou nebo moukou. Trochu přisolíme, ale hodně opatrně, uzeniny jsou někdy dost slané a když se to rozleží... Propracujeme a dáme také uležet do druhého dne do ledničky.
Na připravenou fólii naneseme větší - světlou vrstvu masa (tu s králičím masem), upravíme na obdélník asi 2 cm vysoký, na to rozprostřeme červenou paprikovou vrstvu masa (nedáváme až do kajů), svineme pomocí fólie a přeneseme na pekáč. Tam sejmeme fólii, mokrou rukou uhladíme roládu dohladka, podlijeme a pečeme stejně jako sekanou. Je to spíše sváteční pokrm a moc dobrý, i na řezu pěkně vypadá.