Bramboráčky s hříbky
Recepty, HoubySuroviny
- 600 g brambor cca 4větší kusy
- 200 ml hrnek uvařených hříbků - nejlépe směska
- 150 g Solamylu - 4 vrchovaté polévkové lžíce
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce bylinky:
- libečku
- petržele(směs nasekat)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
Postup Bramboráčky s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hřiby nakrájíme na čtvrtiny a slabým varem vaříme v osolené vodě 20 minut. V cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Poté je nakrájíme na drobné kousky.
Očištěné brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, vejce a koření.
Nejlépe rukou důkladně promícháme, přidáme nakrájené hříbky a bylinky.
Vše zlehka znova zamícháme.
Do rozehřátého oleje lžící tvarujeme bramboráčky, které pozvolna smažíme z každé strany 6 minut.
Bramboráčky dáme na papírovou utěrku, nebo ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme.