Bramboráčky s hříbky

Recepty, Houby

Suroviny

600 g brambor cca 4větší kusy
200 ml hrnek uvařených hříbků - nejlépe směska
150 g Solamylu - 4 vrchovaté polévkové lžíce
1 středně velká cibule
1 lžíce bylinky:
libečku
petržele(směs nasekat)
1 lžička drceného kmínu
1 vejce
sůl
mletý pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hřiby nakrájíme na čtvrtiny a slabým varem vaříme v osolené vodě 20 minut. V cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Poté je nakrájíme na drobné kousky.

  2. Očištěné brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, solamyl, vejce a koření.

  3. Nejlépe rukou důkladně promícháme, přidáme nakrájené hříbky a bylinky.

  4. Vše zlehka znova zamícháme.

  5. Do rozehřátého oleje lžící tvarujeme bramboráčky, které pozvolna smažíme z každé strany 6 minut.

  6. Bramboráčky dáme na papírovou utěrku, nebo ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!