Krabanátky v kukuřičném krunýři

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 balení krabích tyčinek (250 g)
2 vejce
1 vařená mrkev
kousek vařeného celeru
50 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda...)
2 PL Solamylu
2 PL hladké mouky
sůl
pepř
zelená petrželka
kukuřičné lupínky (popř. strouhanka) na obalení
olej na smažení
popř. citronová šťáva k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Na okurkovém struhadle nastrouháme zmrzlé krabí tyčinky, mrkev, celer i sýr. Přidáme vejce, škrob a mouku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

  2. Dobře promícháme a tvoříme malé placičky, které obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích nebo ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Na talíři pak ještě můžeme pokapat citronovou šťávou a podáváme s různě upravenými brambory (u nás byla bramborová kaše).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!