Krabanátky v kukuřičném krunýři
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 balení krabích tyčinek (250 g)
- 2 vejce
- 1 vařená mrkev
- kousek vařeného celeru
- 50 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda...)
- 2 PL Solamylu
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- kukuřičné lupínky (popř. strouhanka) na obalení
- olej na smažení
- popř. citronová šťáva k podávání
Postup Krabanátky v kukuřičném krunýři
Postup přípravy receptu
-
Na okurkovém struhadle nastrouháme zmrzlé krabí tyčinky, mrkev, celer i sýr. Přidáme vejce, škrob a mouku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
Dobře promícháme a tvoříme malé placičky, které obalíme v podrcených kukuřičných lupíncích nebo ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Na talíři pak ještě můžeme pokapat citronovou šťávou a podáváme s různě upravenými brambory (u nás byla bramborová kaše).