Hovězí polévka s rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 40 dkg hovězího žebra
- 1 menší cibule
- 2 mrkve
- 1/2 kedlubny
- kousek celeru
- 1 střední kořenová petržel
- 12 cm pórku
- 2 keříková rajčata
- 2 jarní cibulky
- olivový olej
- 6 kuliček pepře
- 2 kuličky nového koření
- petrželka
- polévkové perly (viz obrázek)
Postup Hovězí polévka s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit hovězí maso společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme až do změknutí masa.
Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem.
Jarni cibulku nakrájíme na kroužky a dáme na pánev. Restujeme, dokud nezačne zlátnout. Pak přidáme na kousky nakrájená rajčata. Všechno smicháme dohromady a přihřejeme.