Hovězí krokety na sladkokyselo

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 gramů mletého hovězího masa
1 vejce
sůl
pepř
olivový olej
200 gramů krájeného ananasu
1 plechovka krájených rajčat
2 lžíce cukru
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 šálku vody
1 cibule
1 stroužek česneku nakrájený na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté hovězí maso s vejcem, solí a pepřem, řádně rukama prohněteme a uděláme krokety - mělo bych jich být 8-9.

  2. Krokety naskládáme do zapékací nádoby a za častého obracení pečeme asi 15 minut dozlatova v předem vyhřáté troubě na 180°C.

  3. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou cibuli a česnek, asi 1 minutu orestujeme, přidáme ananas i se šťávou, cukr, ocet, sójovou omáčku, krájená rajčata, rajčatový protlak, vodu a směs uvedeme do varu. Po uvedení do varu zmírníme plamen a povaříme 5 minut.

  4. Hotovou směsí přelijeme upečené masové krokety v zapékací nádobě a pokrm necháme ještě asi 10 minut zapéci. Vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Příloha: Těstoviny, asijské nudle, rýže. Pro obměnu můžeme místo nakrájených rajčat použít na proužky nakrájenou papriku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!