Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 450 - 500 g telecí plece beze šlach
- medová marináda avokádo zakoupená hotová
- Pepř 4 barev - 1 lžíce, drcený
- 1 lžička (dle potřeby) soli
- Přílohy:
- cca 750 g oloupaných menších nekrájených brambor
- 400 g Mražený zelený hrášek
- cca 12 očištěných červených šalotek vcelku
- 2 lžíce másla
- 3 - lžíce na hodně drobno posekané zelené petrželky
- Mátový přeliv:
- výpek a šťáva z masa (zbytek několik lžic na pánvi)
- 2 hrsti mátových lístků
- špetka hladké mouky
- 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání 33%
Postup Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu podlít během pečení vodou).
Mezitím si na másle opečeme v jiné pánvi šalotky, až začnou měknout, přisypeme k nim hrášek, mírně osolíme a opékáme, až vše změkne.
Brambory oloupané a uvařené (nekrájené, jen kdyby byly příliš velké) slijeme, zasypeme mírně nadrobno posekanou petrželkou a necháme v teple.
V pánvi, ve zbylém výpeku po mase, necháme chvíli povařit mátové lístky a po asi 3 - 5 min. k nim přilijeme smetanu s hladkou moukou. Přivedeme k varu a zahuštěné odstavíme.
Na talíř servírujrmr brambory a maso přelité mátovým přelivem a k nim přidáme několik lžic hrášku s šalotkou.