Bramborové šneky se švestkami a mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g vařených brambor
80 g hrubé mouky
80 g hladké mouky
2 PL bramborového škrobu
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
2 PL rozpuštěného zchladlého másla
špetka soli
1 PL moučkového cukru
mletý mák
skořicový cukr
moučkový cukr
rum
švestky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm.

  2. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem, cukrem, poklademe hustě půlkami vypeckovaných švestek, posypeme skořicí, pokapeme rumem, můžeme ještě trochu mákem a cukrem a pomocí papíru zavineme roládu.

  3. Trošku umačkáme a krájíme asi 5 cm široké řezy, které dáme opatrně na pečící papír naplocho.

  4. Opět potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 170°C asi na 20-30 minut, až těsto začne zlátnout.

  5. Upečené šneky pokapeme polevou, kterou umícháme z moučkového cukru a rumu. Jsou to takové pečené švestkové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!