Bramborové šneky se švestkami a mákem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g vařených brambor
- 80 g hrubé mouky
- 80 g hladké mouky
- 2 PL bramborového škrobu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 PL rozpuštěného zchladlého másla
- špetka soli
- 1 PL moučkového cukru
- mletý mák
- skořicový cukr
- moučkový cukr
- rum
- švestky
- máslo
Postup Bramborové šneky se švestkami a mákem
Postup přípravy receptu
-
Z vychladlých nastrouhaných brambor a ostatních surovin zpracujeme těsto, které rozválíme na pečícím papíru do obdélníku na tloušťku asi 1-1,5 cm.
Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem, cukrem, poklademe hustě půlkami vypeckovaných švestek, posypeme skořicí, pokapeme rumem, můžeme ještě trochu mákem a cukrem a pomocí papíru zavineme roládu.
Trošku umačkáme a krájíme asi 5 cm široké řezy, které dáme opatrně na pečící papír naplocho.
Opět potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 170°C asi na 20-30 minut, až těsto začne zlátnout.
Upečené šneky pokapeme polevou, kterou umícháme z moučkového cukru a rumu. Jsou to takové pečené švestkové knedlíky.