Maminčina merenda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na výpečky:
1 kg libového bůčku nebo krkovice
2 cibule
cca 10 stroužků česneku
sádlo nebo trochu oleje
sůl
kmín
Na merendu:
2 cibule
kysané zelí
cca 1,5 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou.

  2. Mekke maso vyjmeme a uchovame v teple.

  3. Cibuli a cesnek v pekacku nechame neodkryte zhnednout.

  4. Merenda: Kysane zeli lehce povarime. Brambory uvarime do mekka. Zbyle 2 cibule nakrajene najemno osmazime do krasne hnede barvy. Pote brambory pomackame nebo naslehame jako na bramborovou kasi a pridame vse, co nam zbylo z vypecku. Veskerou stavu (dbame, aby ji bylo dost), a cibulku s cesnekem, opet rozmixujeme.

  5. Potom uz jenom pridame povarene zeli, osmazenou cibulku a poradne promichame. Dochutime soli, ale vetsinou neni potreba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!