Medvídek pro Tobíka

Recepty, Dorty

Suroviny

Na 1 korpus:
5 vajec
220 g cukru
250 g polohrubé mouky
12 lžic oleje
12 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
kakao
Krém:
500 g másla
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100 % tuku
1 vanilkový cukr
moučkový cukr podle chuti
kakao
marcipán
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej.

  2. Mouku smícháme s práškem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny.

  3. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 20 minut.

  4. Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout.

  5. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši,pořádně vyšleháme.

  6. Z korpusů vykrajujeme potřebné tvary medvídka povrch potíráme marmeládou a krémem. Střídáme kakaové a světlé části, které slepujeme na sebe.

  7. Z odkrojků, krému a marmelády vypracujeme nepečenou hmotu a dotvarujeme celého medvídka do potřebného tvaru.

  8. Dáme do lednice stuhnout.

  9. Marcipán si obarvíme a vytvarujeme tlapky, čumák, oči, uši a včelky.

  10. Nakonec povrch medvídka dozdobíme krémem jako srst.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!