Krůtí mix

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g brambor
100 g Moravské uzené
100 g anglické slaniny
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
2 lžíce slunečnicového oleje
špetka soli
2 lžičky Mexické koření
2 vařená vejce
400 g krůtího masa
2 stroužky česneku
4 lžíce škrábané mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a vejce natvrdo.

  2. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky.

  3. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké.

  4. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrabkou na nudličky.

  5. V pánvi na oleji orestujeme maso skoro dočervena, přidáme anglickou slaninu a mrkev a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme mexické koření a česnek. Promícháme, zalijeme fazolemi i s nálevem a vsypeme uzené.

  6. Necháme přejít varem, vmícháme uvařené brambory a nasekaná vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!