Smažený celer s mozzarellou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 celer větší bulva
sůl
60 g trvanlivého salámu
100 g mozzarelly
2 vejce
hladká mouka
strouhanka na obalení
olej
Dip:
pochoutková kysaná smetana
sůl
pepř
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, propláchneme a pak nakrájíme na tenčí kolečka. Vložíme do osolené vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat.

  2. Plátky celeru rozložíme na stůl. Polovinu z nich poklademe plátky salámu a sýra. Navrch přitiskneme zbylá kolečka celeru. Vše obalíme v hladké mouce, osolených a rozšlehaných vejcích a strouhance, a na rozehřátém oleji na pánvi je zvolna usmažíme dozlatova.

  3. Dip: Česnek utřeme vmícháme do smetany a podle chuti osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!