Vepřové šneky s máslovou kukuřicí
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřové šneky s máslovou kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Řízky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Posolíme a okořeníme provensálským kořením z obou stran. Potom poklademe plátky šunky, eidamu a kousky nivy. Zamotáme do šneků a spíchneme špejlí.
Dáme do pekáčku, na každého šneka dáme kousek másla a dáme do trouby vyhřáté na 180-200°C.
Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou a přikryjeme (když nemáme uzavíratelný pekáček, použijeme alobal) a pečeme asi 45 minut až hodinu.
Na posledních 10 minut odkryjeme, aby nám vznikla kůrčička.
Jako přílohu uděláme máslovou kukuřici: na rozpálenou pánev dáme rozpustit máslo a přidáme zmraženou kukuřici a restujeme do zezlátnutí. Nakonec osolíme.