Pstruh lososovitý s bylinkami a máslovou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce pstruha s kůží
- 2 stroužky česneku
- větší snítka bazalky
- 1-2 kolečka citronu
- plátek másla
- trochu oleje
- baby karotka
- mražený hrášek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- nasekaná petrželka s bazalkou
Postup Pstruh lososovitý s bylinkami a máslovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby osolíme a opepříme. Do pánve s rozehřátým olejem dáme celé stroužky česneku a snítku bazalky.
Když se olej rozvoní, bazalku vytáhneme, česnek ještě ponecháme. Vložíme ryby kůží dolů a kolečka citronu, opékáme společně.
Když česnek začne zlátnout, vytáhneme ho. Porce ryby opékáme z každé strany 2-4 minuty podle síly masa, pak je vytáhneme a odložíme do tepla.
Karotku dáme na 8-10 minut do slané vody uvařit na skus. Před dovařením vsypeme hrášek. Uvařené scedíme a necháme okapat.
Do výpeku přidáme kousek másla a vsypeme zeleninu. Necháme jen chvíli prohřát a nakonec dochutíme bylinkami a čerstvě mletým pepřem.