Perníčky s perníkovým kořením

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
5 lžic (tj. asi 190 g) medu
100 g másla
2 vejce
2 lžíce holanského kakaa
3 lžičky perníkového koření
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
+1 vejce na potření po upečení

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, med a máslo utřeme, přidáme vejce a zapracujeme. Mouku smícháme s kakaem, sodou, práškem do pečiva a perníkovým kořením, přidáme k medové směsi a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto pořád příliš lepí, přisypeme ještě trochu mouky. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc odležet v lednici.

  2. Troubu rozpálíme na 170°C (horkovzduch na 160°C).

  3. Těsto vyndáme z lednice a na lehce pomoučeném vále rozválíme na 3mm silnou placku a vykrajujeme požadované tvary, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými kousky necháváme trochu místa, perníčky pečením zvětší objem.

  4. V rozehřáté troube pečeme 10-12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!