Kynuté těsto s majolkou (sladké)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

230 ml vody
60 g cukru
21 g droždí
100 g majolky
1 vejce
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
550 g hladké mouky
citronová kůra
pomerančová kůra (čerstvá strouhaná nebo sušená)
koření Voňavé pečení s vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut kynout.

  2. K vykynutému kvásku přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme těsto, které pak necháme v teplém prostředí nakynout přibližně hodinu. Během kynutí těsto dvakrát promísíme.

  3. Vykynuté těsto propracujeme a použijeme na buchty Honzovy, koláče, sladké záviny nebo cokoliv jiného.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!