Kynuté těsto s majolkou (sladké)
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 230 ml vody
- 60 g cukru
- 21 g droždí
- 100 g majolky
- 1 vejce
- 2 lžičky citronové šťávy
- špetka soli
- 550 g hladké mouky
- citronová kůra
- pomerančová kůra (čerstvá strouhaná nebo sušená)
- koření Voňavé pečení s vanilkou
Postup Kynuté těsto s majolkou (sladké)
Postup přípravy receptu
-
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut kynout.
K vykynutému kvásku přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme těsto, které pak necháme v teplém prostředí nakynout přibližně hodinu. Během kynutí těsto dvakrát promísíme.
Vykynuté těsto propracujeme a použijeme na buchty Honzovy, koláče, sladké záviny nebo cokoliv jiného.