Špagety s brokolicí a ančovičkami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g špaget
olivový olej
350 g brokolice
krabička nasekaných ančoviček
2 červené chilli papričky bez semínek, nasekané najemno
100 g strouhanky
sůl
pepř
česnek - nemusí být, ale je dobrý

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám. Brokolici můžete uvařit i zvlášť v hrnci - do vroucí osolené vody vložte růžičky brokolice a přikryté vařte přesně tři minuty, zůstane hezky zelená a přiměřeně pevná.

  2. Mezitím rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje, přidejte větší část ančoviček i chilli papričky (případně posekaný česnek) a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.

  3. Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře, zbytek rozdrcených ančoviček i s olejem a podle chuti olivový olej. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká pangritata) a ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!