Špagety s brokolicí a ančovičkami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350 g špaget
- olivový olej
- 350 g brokolice
- krabička nasekaných ančoviček
- 2 červené chilli papričky bez semínek, nasekané najemno
- 100 g strouhanky
- sůl
- pepř
- česnek - nemusí být, ale je dobrý
Postup Špagety s brokolicí a ančovičkami
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám. Brokolici můžete uvařit i zvlášť v hrnci - do vroucí osolené vody vložte růžičky brokolice a přikryté vařte přesně tři minuty, zůstane hezky zelená a přiměřeně pevná.
Mezitím rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje, přidejte větší část ančoviček i chilli papričky (případně posekaný česnek) a rychle osmahněte. Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.
Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře, zbytek rozdrcených ančoviček i s olejem a podle chuti olivový olej. Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká pangritata) a ihned podávejte.