Zapečený mangold se sýrem (v remosce)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

mangoldové řapíky (listy šly na špenát)
100-150 g mozzarelly
3 vejce
sůl
pepř
3-4 lžíce olivového oleje
koření na Bylinkové máslo (popř. čerstvé bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Mangoldové řapíky nakrátíme a nachystáme jich tolik, aby jich byla plná remosková mísa.

  2. Asi 5 minut je po částech povaříme v osolené vodě, dobře scezené promícháme s olejem, kořením a solí. Dvě třetiny zeleniny uložíme do lehce vymazané remosky a alespoň trochu utlačíme. Poklademe kolečky mozzarelly, zakryjeme zbytkem řapíků a rermosku zapneme.

  3. Po 20-25 minutách pečení zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova. Výborné s novými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!