Zapečený mangold se sýrem (v remosce)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- mangoldové řapíky (listy šly na špenát)
- 100-150 g mozzarelly
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- 3-4 lžíce olivového oleje
- koření na Bylinkové máslo (popř. čerstvé bylinky)
Postup Zapečený mangold se sýrem (v remosce)
Postup přípravy receptu
-
Mangoldové řapíky nakrátíme a nachystáme jich tolik, aby jich byla plná remosková mísa.
Asi 5 minut je po částech povaříme v osolené vodě, dobře scezené promícháme s olejem, kořením a solí. Dvě třetiny zeleniny uložíme do lehce vymazané remosky a alespoň trochu utlačíme. Poklademe kolečky mozzarelly, zakryjeme zbytkem řapíků a rermosku zapneme.
Po 20-25 minutách pečení zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova. Výborné s novými brambory.