Sladké německé pečivo
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 80 g rozehřátého másla
- špetka soli
- 300 g hladké mouky
- 4 lžíce cukru
- 15 g droždí
- 3 lžíce rozinek
- Na pomazání:
- 1 vejce
- Na posyp:
- perlový cukr (můžeme nahradit hrubým krystalem)
Postup Sladké německé pečivo
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 stejných dílků. Z každého dílku vyválíme váleček a ten pak v polovině přehneme a stočíme oba konce.
Kousky naklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalem.
Necháme ještě asi 15 minut na plechu kynout a pak pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 15-20 minut dozlatova.