Kuřecí roláda s kaštanovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kg kuřete vykostěného na plát s kůží nebo 2 kuřata po 1 kg
- 2-3 vejce
- 150 g (soleného) másla
- 2 čerstvé klobásky po 100 g
- 150 g šunky od kosti v celku
- 200 g vařených kaštanů
- asi 20 lístků šalvěje
- 2 snítky tymiánu
- 3 toustové chleby
- bílý pepř
- muškátový oříšek
- sůl
- 50 g (přepuštěného) másla
- 2 stroužky česneku
Postup Kuřecí roláda s kaštanovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový chléb nakrájený na stejně velké kousky. Asi 2/3 šalvěje nasekejte nadrobno, tymiánové lístky odrhněte a přidejte do fáše. Okořeňte, osolte.
Plát kuřete (kuřat) poklaďte zbylými šalvějovými lístky, potřete nádivkou, zarolujte a svažte. V nádobě vhodné do trouby rozehřejte zbylé máslo, stačí tak na 80 C, a rolády opečte ze všech stran do zlatova. Opatrně, abyste máslo nepřepálili, máte-li přepuštěné, tato starost odpadá. Přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby na 120 C, po 20 minutách přihoďte přepůlené oloupané stroužky česneku, ztlumte na 70 C a pečte 4-5 hodin.
Servírujte teplé s bramborem, knedlíkem, těstovinami nebo studené s bílým pečivem.