Kuřecí roláda s kaštanovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kg kuřete vykostěného na plát s kůží nebo 2 kuřata po 1 kg
2-3 vejce
150 g (soleného) másla
2 čerstvé klobásky po 100 g
150 g šunky od kosti v celku
200 g vařených kaštanů
asi 20 lístků šalvěje
2 snítky tymiánu
3 toustové chleby
bílý pepř
muškátový oříšek
sůl
50 g (přepuštěného) másla
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšlehejte s rozpuštěným máslem, klobásky vymačkejte ze střívka, šunku a kaštany nakrájejte asi na 0,5 cm kousky, smíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte toustový chléb nakrájený na stejně velké kousky. Asi 2/3 šalvěje nasekejte nadrobno, tymiánové lístky odrhněte a přidejte do fáše. Okořeňte, osolte.

  2. Plát kuřete (kuřat) poklaďte zbylými šalvějovými lístky, potřete nádivkou, zarolujte a svažte. V nádobě vhodné do trouby rozehřejte zbylé máslo, stačí tak na 80 C, a rolády opečte ze všech stran do zlatova. Opatrně, abyste máslo nepřepálili, máte-li přepuštěné, tato starost odpadá. Přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby na 120 C, po 20 minutách přihoďte přepůlené oloupané stroužky česneku, ztlumte na 70 C a pečte 4-5 hodin.

  3. Servírujte teplé s bramborem, knedlíkem, těstovinami nebo studené s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!