Kuře na sladké paprice
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuře na sladké paprice
Postup přípravy receptu
-
Očistěné kuře opláchneme, rozčtvrtíme, nařízneme v kloubech a osolíme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme k ní papriku, mírně ji osmahneme. Tento základ zalijeme částí vody (vývaru) a uvedeme k varu. Do vařícího základu vložíme připravené kousky kuřete a dusíme je pod poklicí téměř doměkka.
Potom je ze základu vyjmeme a základ zahustíme světlou zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky. Rozředíme vodou, pečlivě rozšleháme a za občasného míchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. Ke konci varu přidáme do omáčky mléko a smetanu, znovu ji krátce povaříme, podle potřeby přisolíme, procedíme hustým cedníkem a krátce povaříme, až je maso teplé.
Podáváme s těstovinami, rýží, s knedlíkem nebo rozmačkanými bramborami.