Roláda Peříčko
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce kakaa
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání papíru na pečení
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup Roláda Peříčko
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do husté pěny a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pečící papír, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 8 minut.
Roládu vyndáme z trouby, přikryjeme dalším pečícím papírem a otočíme, sundáme vrchní pečící papír(na kterém se roláda pekla) a pak i se spodním pečícím papírem svineme a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem dohusta. Natřeme na roládu a dáme do lednice. TIP: Tuto jemnou, lehkou roládu bez mouky můžeme doplnit čerstvým ovocem, nejlepší je s malinami. Ty rozložíme na šlehačku a opatrně roládu stočíme.