Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 větší lilek
- 2 PL olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- 150 ml bílého vinného octa
- 4 lžíce cukru
- sůl
- pepř
- čerstvá máta
Postup Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na plátky nakrájený česnek, přidáme ocet a cukr a nálev svaříme zhruba na polovinu. Osolíme, přidáme čerstvé mletý pepř a necháme zchladnout. Vmícháme nasekanou mátu.
Lilek nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné a nasucho je ogrilujeme z obou stran. Horký lilek přendáme do mísy a zalijeme nálevem. Můžeme jíst teplé, ale výborný je i druhý den, proleželý v ledničce.