Dort CRAZY FROG na lyžích

Recepty, Dorty

Suroviny

KORPUS:
12 vajec
3/4 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku třtinového cukru
3/2 hrnku polohrubé mouky
6 lžic horké vody
6 lžic oleje
3/2 prášku do pečiva
6 lžic mletých ořechů
6 lžic rumu
KAKAOVÝ KRÉM:
1 kostka (250 g) másla
800 ml mléka
2 vejce (žloutky)
2 čokoládové pudinky
2 vanilkové cukry
2 tabulky mléčné čokolády
4 lžíce kakaa
KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY:
0,5 kostky (125 g) másla
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
1 bílá čokoláda
NÁPLŇ:
400 ml mléka
2 čokoládové náplně Dr. Oetker
cca 6 banánů
OSTATNÍ:
potahovací hmota Smartflex Velvet
potravinářská barviva
drátky určené do potravinářství
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Z drátku vytvoříme kostru kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout.

  2. KORPUS: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaných a kokosem vysypaných forem (1/3 do malé formy a 2/3 do velké formy).

  3. KAKAOVÝ KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky a kakaem.

  4. Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. hráz (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbylý prostor vymažeme náplní vytvořené podle návodu na obalu Dr. Oetker, naskládáme nakrájené banány, znovu pomažeme a přiklopíme.

  5. Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Když bude dort sestavený, vyřízneme část fondánu tam kde bude sjezdovka. doplníme prostor odřezky dortu a kakaovým krémem.

  6. KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla.

  7. Počkáme až dort v ledničce ztuhne a sjezdovku znovu pomažeme krémem z bílé čokolády a posypeme kokosem. Nakonec přiděláme crazy froga a brány.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!