Kuřecí stehna na víně s rajčaty a oreganem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí stehna
8-10 menších keříčkových rajčat
100 -150 ml bílého suchého vína
100 g uzeného libovějšího bůčku
čerstvé oregano
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a podlijeme vínem.

  2. Vložíme do vyhřáté trouby (na 180°) a pečeme doměkka. Zpočátku pekáček zakryjeme a když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Je-li třeba, podlijeme ještě vínem nebo vodou.

  3. Dochutíme čerstvě mletým bílým pepřem a podáváme nejlépe s těstovinami nebo jen s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!