Pečená kačena plněná sušenými švestkami a jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
2 jablka
100 g sušených švestek
1 červená cibule
sůl
kmín
1 snítka rozmarýnu
200 ml černého piva
2 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Kačenu omyjeme osušíme nasolíme, okmínujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky smícháme se sušenými švestkami a rozmarýnem.

  2. Směsí naplníme kačenu otvor sepneme párátky. Podlijeme pivem přidáme 2 polévkové lžíce medu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka přidáme do pekáče jestli nám zbudou jablka se švestkami přidáme také do pekáče.

  3. Troubu rozehřejeme na 250°C pečeme přikryté asi 60 minut. Pak dopékáme odkryté dopékání záleží na velikosti kačeny během pečení poléváme kačenu výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!