Vepřové na zázvoru s kari pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové plece - 4 větší řízky
- soli
- 2 lžičky kari koření
- 4 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru (zázvoru)
- 500 g brambor
- 250 g hrášku
- 30 g másla do pyré
- mléko dle potřeby
- máslo na opékání masa
Postup Vepřové na zázvoru s kari pyré
Postup přípravy receptu
-
Mäso mierne naklepeme a osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným zázvorom a na panvici opečieme z oboch strán. Podusíme vo vlastnej šťave.
Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme z mlieka a masla jemné pyré.
Do masla, ktoré rozpustíme, zamiešame kari korenie a až potom dáme do kaše.
Mrazený hrášok varíme 5 minút, rozmixujeme a prisolíme. Mäso podávame s kari pyré a hráškovým pyré.