Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- 4 kuličky nového koření
- celý pepř
- sůl
- omáčka
- 1 menší celer nastrouhaný na jemno
- 1 cibule
- lžíce másla
- 2 lžíce hl. mouky
- 100 ml smetany na vaření
- vývar z masa
- citronová šťáva
- špetka cukru
- sůl
- bílý pepř
- špetka sušené bazalky
- brusinková marmeláda
Postup Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý citronem. Opékáme asi 5 minut, zasypeme moukou a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme povařit dochutíme a po té projedeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu už necháme jen provařit.
Podáváme s brambory nebo knedlíkem. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou a zdobíme brusinkami.
Ze zbylého vývaru máme výbornou polévku.