Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g vařeného studeného hovězího masa
- hrst cherry rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Gremolata:
- 1/2 velkého svazku hladkolisté petržele
- citron
- 1 větší stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké plátky.
Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme). Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše promícháme s olivovým olejem.
Plátky masa rozložíme na talíře, osolíme, opepříme a přidáme gremolatu. Doplníme nakrájenými rajčaty.