Opečené vařené maso na chlebu

Recepty, Ostatní

Suroviny

vařené hovězí maso (většinou používám maso z polévky)
koření podle chuti (třeba i směs koření)
pokud je potřeba, tak špetku soli
lžíce hladké mouky na obalení masa
krajíce chleba
hořčice podle vlastní volby
lžíce oleje
Na ozdobu:
kečup (lze vynechat)
1 cibule na kolečka
proužky papriky
plátky rajčete
okurka čerstvá nebo nakládaná apod.

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky. Ty okořeníme podle chuti a fantazie, případně přisolíme a obalíme v mouce. Opečeme na oleji a necháme vystydnout. Tentokrát jsem kořenila jen solí, pepřem a sušeným česnekem. Dobrá kombinace.

  2. Krajíce chleba potřeme hořčicí, na to položíme plátky vařeného, ochuceného a opečeného masa. Kdo rád, pokape i kečupem, to já nedělám, ale milovníci kečupu si pochutnají. Masem obložené krajíce poklademe několika kolečky cibule, doplníme i plátky rajčat a proužky papriky. Podáváme k zeleninovým salátům.

  3. Recept se hodí i na jiné maso, než hovězí, třeba na krůtí, kuřecí i vepřové. (Už jsem dělala i ze zbylých kuřecích prsíček z grilovaného kuřete. To bylo také moc dobré.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!