Vejce opečené ve slanině

Recepty, Předkrmy

Suroviny

vejce (nejlépe domácí)
delší plátky slaniny - 2 na 1 vejce
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme maximálně 7 minut. Ihned zchladíme, aby se zastavil var. Připravíme plátky slaniny, kterou dáme do kříže.

  2. Oloupané vejce obalíme nejprve jedním plátkem a poté i druhým. Rozpálíme pánev lehce vytřenou olejem. Vejce zprudka ze všech stran opečeme. Začínáme spojem slaniny dolů.

  3. Podáváme ihned překrojené, poprášené solí a pepřem. Vejce se hodí jako snídaňové nebo jako předkrm doplněný zeleninou. Můžeme ho taky položit na opečený toust.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!