Älplermagronen

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g brambor
250 g těstovin
2 ks cibule
300 g tvrdého sýra
0,4 l mléka
1 dl smetany
1 špetka muškátového oříšku
2 polévkové lžíce másla
pepř
sůl
0,3 l zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky.

  2. Mléko a vývar přivedeme k varu a brambory v něm povaříme přibližně 5 min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15 min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova.

  4. Troubu nastavíme na 200°C. Sýr pokrájíme na malé kostičky. Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!