Älplermagronen
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g brambor
- 250 g těstovin
- 2 ks cibule
- 300 g tvrdého sýra
- 0,4 l mléka
- 1 dl smetany
- 1 špetka muškátového oříšku
- 2 polévkové lžíce másla
- pepř
- sůl
- 0,3 l zeleninového vývaru
Postup Älplermagronen
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky.
Mléko a vývar přivedeme k varu a brambory v něm povaříme přibližně 5 min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15 min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova.
Troubu nastavíme na 200°C. Sýr pokrájíme na malé kostičky. Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min.
Ihned podáváme.