Vajíčkový salát se zeleninou

Recepty, Saláty

Suroviny

4 vejce natvrdo
hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
2 cibule
2-3 jarní cibulky
několik cherry rajčátek
pažitka
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké půlkroužky a spaříme vařící vodou, čímž ji zbavíme pro někoho nepříjemné štiplavosti, zůstane jen chuť a křupavost. Cibuli necháme zchladnout. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, rajčátka rozpůlíme.

  2. Do misky vložíme vejce, cibuli, cibulky, zasypeme hráškem a promícháme s tatarskou omáčkou.

  3. Necháme asi hodinu vychladit a ozdobíme rajčátky, pažitkou a zbylými plátky vajec. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!