Višňové řezy s Margot tyčinkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
- 1 velký višňový kompot (včetně štávy)
- 2 lžíce kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sody.
- Krém:
- 2 měkké tvarohy ve vaničce
- 1 mascarpone
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti - my nemáme moc rádi příliš sladké moučníky, takže nám bohatě stačila 1 polévková lžíce.
- Posyp:
- strouhaná čokoláda a 1-2 tyčinky Margot, rovněž nastrouhané
Postup Višňové řezy s Margot tyčinkou
Postup přípravy receptu
-
Kompotované višně vypeckujeme, pokud už nejsou a je lépe je rozpůlit, aby nebyly v těstě velké kousky a lépe se rozprostřely. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté pěny. Přidáme olej a kompot i se šťávou. Pak vmícháme mouku prosátou se sodou a kakaem.
Vylijeme na plech vyložený papírem na pečení, lžičkou ještě na plechu upravíme rozmístění višní a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut.
Tvarohy a mascarpone v pokojové teplotě promícháme s cukry a vyšleháme do krému. Natřeme na zchladlý korpus. Posypeme Margotkou a čokoládou a dáme do chladna na 2 hodiny.