Vepřové koleno s kysaným zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kusy vepřové koleno
- 2 kusy Knorr Bohatý bujón Kuřecí, 4 kalíšky
- 1 kg kysané zelí
- 2 kusy mrkev
- 1 kus celer
- 1 ks pórek
- 2 kusy bílá cibule
- 15 g majoránky
- 2 kusy bobkový list
- 7 zrnek pepř zrnitý
- 3 zrnka nové koření
- 15 gramů máslo
- 30 gramů mouka
Postup Vepřové koleno s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu kromě cibule umyjte a nakrájejte na menší kousky.
Zalijte 3 litry vody. Přidejte všechno koření kromě majoránky. Následně přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a uvařte bujón.
Přidejte očištěná vepřová kolena a vařte cca 2 hodiny, dokud nebudou měkká. Následně maso vyndejte z vývaru, aby trochu vystydlo.
Nakrájejte zelí, přidejte je k vývaru po vaření masa a vařte, dokud nebude měkké.
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Z másla, cibule a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k zelí. Dochuťte majoránkou.
Oddělte maso od kostí. Maso přidejte k zelí a vařte ještě 20 minut, aby se všechny chutě spojily. Servírujte s chlebem nebo s brambory.