Jehněčí hřbet po bulharsku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Na maso:
- 1/2 jehněčího hřbetu
- sůl
- pepř
- majoránka
- Zelenina:
- 2-3 cibule
- 2 zelené papriky
- 2 rajčata
- 500 g zelí
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletá červená paprika
- kmín
Postup Jehněčí hřbet po bulharsku
Postup přípravy receptu
-
Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.
Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na rezance narezanú papriku. Vložíme strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
Na zeleninu uložíme chrbát.
Dokola rozložíme na väčšie kúsky narezanú kapustu, osolíme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Podlejeme 2,5 dl vody a zakryté dusíme v rúre pri 220°C domäkka (cca 1 hod).
Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a zapečieme do chrumkava.