Jehněčí hřbet po bulharsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Na maso:
1/2 jehněčího hřbetu
sůl
pepř
majoránka
Zelenina:
2-3 cibule
2 zelené papriky
2 rajčata
500 g zelí
4 stroužky česneku
sůl
mletá červená paprika
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.

  2. Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na rezance narezanú papriku. Vložíme strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.

  3. Na zeleninu uložíme chrbát.

  4. Dokola rozložíme na väčšie kúsky narezanú kapustu, osolíme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Podlejeme 2,5 dl vody a zakryté dusíme v rúre pri 220°C domäkka (cca 1 hod).

  5. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a zapečieme do chrumkava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!