Novoroční polévka s jáhlami a cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 hrsti jahel
1/2 balíčku mražené Mexické zeleninové směsi
2-3 stroužky česneku
100 g slaniny
1 pikantní klobáska
1 menší cibule
libeček dle chuti
asi 2 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.

  2. Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)

  3. Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru, množství volíme podle požadované hustoty, vsypeme mraženou zeleninu.

  4. Slaninu rozškvaříme, na ni zpěníme cibuli a vhodíme prohřát klobásku nakrájenou na kousky, vložíme do polévky, ochutíme libečkem a už při vypnutém sporáku necháme dojít.

  5. Přidáme prolisovaný česnek, dochutím dle chuti např.solí – klobásky ale bývají slané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!