Mandlové nebo arašídové věnečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla nebo Hery
100 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
Na povrch dle potřeby:
bílek na potření
mandlové nudličky nebo nasekané nesolené arašídy
hrubý cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie nebo vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na chvíli do chladu odpočinout.

  2. Těsto vyválíme na tloušťku cca 4-5 mm a vykrajujeme za pomocí dvou kulatých formiček trošku větší - širší věnečky. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení nebo s teflonovou fólií, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlovými nudličkami nebo arašídy a krystalovým cukrem. Jde postupovat i tak, že než posypávat věnečky mandlemi na plechu, tak se po potření bílkem věnečky obrátí do mandlových nudliček, které jsou např. na talíři, ty se na těsto nalepí a kroužky se dají zpět na plech a ještě se posypou cukrem.

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 180°C zhruba 10 - 12 minut - dle potřeby - do zrůžovění povrchu, je třeba pohlídat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!