Kuřecí na šípkové marmeládě a s ananasem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehýnka
- cca 100 g ananasového kompotu
- Na marinádu:
- 1 PL šípkové marmelády (nebo jiné pikantní)
- 1 PL ananasové šťávy
- 1 dcl červeného vína (Modrý Portugal)
- bílý pepř
- kapka chilli koření nebo 1 chilli paprička
- sůl
Postup Kuřecí na šípkové marmeládě a s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu smícháme a necháme v něm odležet maso alespoň 2 hodiny. Vyjmeme a necháme okapat.
Na rozpáleném oleji velmi zprudka stehýnka opečeme, podlijeme troškou vody, jen tak, aby olej přestal prskat, nalijeme 1 PL marinády a dusíme.
Tekutinu hlídáme, aby nedošlo k připékání, případně dolijeme zbytek marinády, nebo vodu. V průběhu dušení 1x obrátíme. Dusíme doměkka (asi 15 min).
Těsně před koncem vhodíme kostky ananasu k masu a vypneme sporák. Necháme chvíli stát pro spojení chutí, promícháme a dochutíme. Mělo by to být příjemně sladkokyselé s jemně pikantním pálivějším nádechem.
Na talíři ozdobíme ananasem, přelijeme vypečenou šťávou. Jako přílohu jsem volila rýži, ale určitě může být i bramborová kaše apod.