Treska se smetanovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- cca 300 g filetu z tresky tmavé
- sůl
- mletý pepř
- máslo
- 100 g krémových či bílých žampionů
- 5 - 6 sušených rajčat
- 1 - 2 stroužky česneku
- 200 g zakysané smetany
Postup Treska se smetanovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.
Smažené filety odložíme na předehřátý talíř a do výpeku nasypeme osmažit žampiony pokrájené na měsíčky či plátky. Po osmažení přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek a na nudličky pokrájená, okapaná, v oleji nakládaná rajčata.
Přidáme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty, osolíme, opepříme a necháme chvíli probublat v pánvi na velmi mírném ohni.
Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, kdy část přílohy a tresku přelijeme smetanovým přelivem. Před podáváním můžeme dochutit čerstvě nasekanou plocholistou petrželkou.