Treska se smetanovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 300 g filetu z tresky tmavé
sůl
mletý pepř
máslo
100 g krémových či bílých žampionů
5 - 6 sušených rajčat
1 - 2 stroužky česneku
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.

  2. Smažené filety odložíme na předehřátý talíř a do výpeku nasypeme osmažit žampiony pokrájené na měsíčky či plátky. Po osmažení přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek a na nudličky pokrájená, okapaná, v oleji nakládaná rajčata.

  3. Přidáme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty, osolíme, opepříme a necháme chvíli probublat v pánvi na velmi mírném ohni.

  4. Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, kdy část přílohy a tresku přelijeme smetanovým přelivem. Před podáváním můžeme dochutit čerstvě nasekanou plocholistou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!