Máslové tartaletky s jahodovo - limetkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g máslových sušenek
- 125 g másla
- 150 g čokolády na vaření
- Na krém:
- 1 mascarpone (250g)
- 1 bílý hustý jogurt (125g)
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z jedné limetky + pár strouhanců dobře omyté kůry
- popř. moučkový cukr podle chuti na doslazení
- cca 15 větších jahod + na ozdobu
Postup Máslové tartaletky s jahodovo - limetkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčku a bušit do nich válečkem.
Když je směs rozdrcená, přilijeme rozehřáté máslo. Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, můžeme dát na chvilku do lednice. Hmota by měla při zmáčknutí v dlani držet pohromadě.
Hmotu namačkáme na dno i okraje formiček.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vylijeme s ní dno i strany korpusu.
Necháme v lednici ztuhnout.
Jahody rozmačkáme s cukrem, mohou nám tam klidně zůstat kousky, a smícháme s jogurtem, mascarpone a limetkovou šťávou.
Podle chuti dosladíme.
Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Korpus nenecháme příliš dlouho v lednici, jinak máslo dost ztuhne, je lepší pak plnit už při pokojové teplotě.