Minihousky se slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

15 dkg anglické slaniny
1 balení plátkového sýra (eidam, gouda aj.)
pizza koření
Těsto:
1 kostka kvasnic
1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce soli
0,5 l mléka
300 ml oleje
1 kg polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kostku droždí rozmačkáme na jemnou kaši s cukrem a solí, poté přidáme mouku, mléko a olej. To celé pečlivě promícháme šlehačem na těsto a když se nám zdá, že už to je vcelku hotovo, vyndáme z misky a zpracujeme ručně. Necháme 10 minut odležet.

  2. Z hotového těsta vždy odkrojíme malý kousek, uděláme z něj malý bochánek a položíme na plech s pečícím papírem. Až máme plný plech, začneme na jednotlivé bulky dávat slaninu (dle chuti) a na to sýr. Na povrch sýru dáme špetku pizza koření.

  3. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a do vyhřáté trouby vložíme plech. Pečeme 20 minut bez otvírání. Po 20 minutách obrátíme plech a hlídáme 2 minuty. Až jsou housky krásně nažloutlé z vrchu i ze spodu, vypneme troubu a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!