Máslové rovné rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g polohrubé mouky
40 g droždí
40 g moučkového cukru
1 rovná lžička soli
100 g másla
150 ml plnotučného mléka
4 žloutky
1 vejce na potření
sezam, mák, kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme změklé máslo, žloutky, sůl a ručním hnětačem nebo na robotu vypracujeme těsto, které se nechytá mísy. Mísu vytřeme olejem a těsto necháme dobře vykynout.

  2. Těsto odvážíme na 12 stejných kousků, vyválíme z nich válečky a dáme je na plech s pečícím papírem na 10-15 minut vykynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a podle chuti posypeme.

  3. Pečeme je v předehřáté troubě na 180 °C 20- 25 minut, ve středu trouby dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!