Makrela a lilkové pyré
Recepty, RybySuroviny
- 3 menší makrely
- 2 petržele (kořenové)
- 2 lilky
- sůl a pepř
- olivový olej
- citronový pepř (nemusí být)
Postup Makrela a lilkové pyré
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme.
Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů.
Zatím oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, proužky pak pokrm ozdobíme.