Křupavá makrela

Recepty, Ryby

Suroviny

2 zmrazené makrely
sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
na opečení máslo s troškou oleje

Postup přípravy receptu

  1. Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme. Po 1 cm nařízneme kůži, po celé délce makrely.

  2. Makrely posolíme, okmínujeme, posypeme červenou paprikou a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se strouhankou. Na pánev dáme máslo s olejem a rozpálíme. Nejdříve opečeme do zlatova stranu s kůží. Makrely obrátíme a dáme na ně prkénko se závažím a opékáme chvilku pomaleji. Po chvilce prkénko sundáme a dopečeme do zlatova. Prkénko dávám, aby byly rovné a propečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!