Francouzský čokoládový dort
Recepty, DortySuroviny
- 250 g máslových sušenek (BEBE, CLUB)
- 80 g másla
- 600 g čokolády na vaření
- 3 smetany ke šlehání
- hrst sušených švestek
- hrst vlašských ořechů
Postup Francouzský čokoládový dort
Postup přípravy receptu
-
Sušenky nastrouháme nebo rozemeleme na prášek, spojíme s rozehřátým máslem, promícháme do hladké hmoty a rukama namačkáme na dno dortové formy.
Dáme lehce zapéct do trouby (180°C, cca 10-15 minut). Sušenky by měly trochu ztmavnout.
Do kastrůlku nalijeme šlehačky a pomalu přivedeme k varu. NEVAŘÍME !
Do horké šlehačky rozlámeme čokolády a metličkou mícháme do rozpuštění a vytvoření hladkého a lesklého krému. Ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho restujeme na pánvi.
Sušené švestky překrájíme na půl a na čtvrt, a spolu s ořechy vmícháme do čokolády.
Ještě teplé nalijeme na sušenkový základ a necháme několik hodin zchladit a ztuhnout (nejlépe přes noc).