Kančí medailonky s liškami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
- hrst lišek
- 3 snítky tymiánu
- 1-2 kávové lžičky červeného pepře (kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři)
- 100 ml vývaru
- 100 ml smetany
- sůl a pepř
- olej
Postup Kančí medailonky s liškami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme.
Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byly uvnitř růžové.
Maso vyjmeme a udržujeme je teplé.
Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve odmočit opečené kousíčky.
Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti nakrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.
Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme.
Osolíme je a přilijeme smetanu.
Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.
Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.