Kančí medailonky s liškami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu
hrst lišek
3 snítky tymiánu
1-2 kávové lžičky červeného pepře (kdo nemá rád v jídle celý, může ho rozdrtit v hmoždíři)
100 ml vývaru
100 ml smetany
sůl a pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byly uvnitř růžové.

  3. Maso vyjmeme a udržujeme je teplé.

  4. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve odmočit opečené kousíčky.

  5. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti nakrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.

  6. Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme.

  7. Osolíme je a přilijeme smetanu.

  8. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.

  9. Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!