Řízky z václavek

Recepty, Houby

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
václavky - očištěné ploché kloboučky
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka čerstvě nastrouhaná
olej nebo sádlo na smažení
sůl
koření dle chuti: mletý kmín, sušený česnek nebo zázvor, mletá paprika (sladká, uzená...), pepř...

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme, okořeníme dle chuti a obalíme v čerstvě mleté strouhance z ne zcela tvrdých rohlíků.

  2. Po oklepání od přebytečné strouhanky smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami a tatarkou či česnekovým dipem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!