Řízky z václavek
Recepty, HoubySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- václavky - očištěné ploché kloboučky
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka čerstvě nastrouhaná
- olej nebo sádlo na smažení
- sůl
- koření dle chuti: mletý kmín, sušený česnek nebo zázvor, mletá paprika (sladká, uzená...), pepř...
Postup Řízky z václavek
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme, okořeníme dle chuti a obalíme v čerstvě mleté strouhance z ne zcela tvrdých rohlíků.
Po oklepání od přebytečné strouhanky smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami a tatarkou či česnekovým dipem...