Václavky se smaženicí
Recepty, HoubySuroviny
- Houby:
- 500 g maličkých václavek
- 1 cibule
- olej
- 1 lžička mletého kmínu
- pepř
- sůl
- Smaženice:
- 3 vejce
- 3 lžíce mléka
- olej
- bílý pepř
- sůl
- pažitka
Postup Václavky se smaženicí
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame. Šťavy nemá ostať skoro nič.
Na panvici rozohrejeme troška oleja a vylejeme naň vajcia rozšľahané s mliekom. Okoreníme, osolíme. Za stáleho miešania necháme stuhnúť.
Na tanier dáme do venca huby a do stredu uložíme praženicu. Posypeme pažitkou.