Václavky na slanině s tarhoňou

Recepty, Houby

Suroviny

250-300 g tarhoni, již uvařené dle návodu
cca 170 g pokrájených, spařených a scezených václavek
1 větší cibule
100 g anglické slaniny, nebo moravské...
2-3 stroužky česneku
olej nebo sádlo
majoránka nebo tymián dle chuti
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné václavky pokrájíme, vhodíme do vroucí vody, promícháme, scedíme a necháme okapat. Tarhoňu uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.

  2. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a dosmažíme dozlatova. Pak přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek, pepř a majoránku, přisypeme okapané václavky, promícháme a pod poklicí necháme chvíli společně dusit. Dle chuti osolíme.

  3. Do houbové směsi přisypeme předvařenou tarhoňu, promícháme a podáváme. Podáváme například s okurkovým salátem, kyselou okurkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!