Kuřecí stehýnka s jablky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 věší kuřecí stehna
- 4 zelená jablka
- 1/2 šálku másla
- 1 cibule
- 1 hrnek mražené kukuřice
- kuřecí vývar
- drcený kmín
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí stehýnka s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.
Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího pekáčku dáme rozpuštěné máslo (stehna s kůží mohou být již dostatečně mastná a není potřeba tedy používat příliš mnoho, neb sama tuk pustí).
Na dno pekáčku dáme cibulku, jablka, na ně položíme stehna a podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a necháme péct v předehřáté troubě na 200°C 25 minut, pak je otočíme, snížíme teplotu na 170°C a 10 minut pečeme dále. Obrátíme stehna kůží nahoru, přidáme mraženou kukuřici, sundáme alobal a pečeme dalších 15-20 minut, aby se udělala jemná kůrčička a uvařila i kukuřice. Podávala jsem s bramborovou kaší.