Kuřecí stehýnka s jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 věší kuřecí stehna
4 zelená jablka
1/2 šálku másla
1 cibule
1 hrnek mražené kukuřice
kuřecí vývar
drcený kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na půlměsíčky. Cibulku nakrájíme nadrobno.

  2. Stehna s kůží z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme, poté do většího pekáčku dáme rozpuštěné máslo (stehna s kůží mohou být již dostatečně mastná a není potřeba tedy používat příliš mnoho, neb sama tuk pustí).

  3. Na dno pekáčku dáme cibulku, jablka, na ně položíme stehna a podlijeme vývarem. Přikryjeme alobalem a necháme péct v předehřáté troubě na 200°C 25 minut, pak je otočíme, snížíme teplotu na 170°C a 10 minut pečeme dále. Obrátíme stehna kůží nahoru, přidáme mraženou kukuřici, sundáme alobal a pečeme dalších 15-20 minut, aby se udělala jemná kůrčička a uvařila i kukuřice. Podávala jsem s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!